Hotto kookkranen, productoverzicht kokendwaterkranen

Wij leveren de Hotto kokendwaterkraan altijd als complete set, inclusief inlaatcombinatie, installatiemateriaal en installatiehandleiding. De elektrische aansluiting is heel eenvoudig: het is een plug-and-play systeem op 230V. Het enige wat u hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken.

De Hotto-kranen

De Hotto kranen zijn, veilig voor kinderen, gebruiksvriendelijk, betaalbaar, energiezuinig en eenvoudig te installeren.  De fraai vormgegeven kranen zijn leverbaar in twee uitvoeringen en drie kleuren: chroom, rvs en zwart.

Gebruik van de Hotto kokendwaterkraan

Gebruik van de Hotto kokendwaterkraan is simpel. Aan de rechterkant bevindt zich een hendel voor het tappen van warm en koud water, zoals u gewend bent. Om kokend water te tappen, drukt u de knop aan de linkerkant van de kraan in en draait deze tegelijkertijd van u af.

Veiligheid

De dubbele beweging van de knop voor kokend water biedt optimale beveiliging van de heetwaterkraan. Zodra u deze knop loslaat, stopt de toevoer van kokend water onmiddellijk. Dankzij de geïsoleerde uitloop is de Hotto nooit gloeiend heet aan de buitenzijde, zelfs niet tijdens of direct na het tappen van kokend water. En dankzij de dubbele uitloop – eentje voor kokend en eentje voor warm en koud water – verbrandt u uw handen niet als u ze even wilt wassen nadat u net kokend water hebt getapt.

De Hotto-boiler

De Hotto-boiler is energiezuinig, veilig en zeer compact. Dankzij het geringe formaat is de boiler eenvoudig te plaatsen in bijna elk keukenkastje. En dan blijft er ook nog voldoende opbergruimte over voor bijvoorbeeld uw schoonmaakmiddelen. De boiler is uitstekend geïsoleerd, waardoor deze aan de buitenkant nooit heet aanvoelt.

Vervanger van de oude boiler

De Hotto-boiler levert tot 6 liter kokend water per keer. Ook is de boiler toegerust op het leveren van een grote hoeveelheid warm water. De hoeveelheid warm water die direct beschikbaar is, is afhankelijk van de gevraagde watertemperatuur. Deze warmwatertemperatuur is in te stellen op de boiler, van 45°C tot 70°C. Staat de boiler bijvoorbeeld voor warm water ingesteld op 60°C, dan kan de boiler direct 16 liter leveren.

Overdrukventiel op uw kokendwaterboiler

Zoals in Nederland verplicht is de Hotto voorzien van een inlaatcombinatie. Dit overdrukventiel leveren wij samen met de overige installatiematerialen voor het aansluiten van de boiler.

Uw Hotto kookkraan totaalpakket bestaat uit:

  • 1x Hotto kraan
  • 1x Hotto 8 liter combiboiler
  • 1x installatiehandleiding
  • alle installatiematerialen