Elektrische verwarming met infrarood panelen

Verwarming met infraroodpanelen (of ir-panelen) is energiezuinige, lokale elektrische verwarming. Met infrarood verwarmingspanelen verwarmt u duurzaam en efficiënt. Wij leveren een speciale selectie van topmerken in infraroodverwarming (ir-verwarming).

Infrarood warmtepanelen als bijverwarming of hoofdverwarming

Infrarood verwarmingspanelen zijn een energiezuinige keuze als bijverwarming. In ruimtes waar u vaak kort of weinig vertoeft, zorgen de infrarood warmtepanelen snel voor een aangename gevoelstemperatuur. Een huis volledig verwarmen met infrarood is ook een energiezuinige oplossing, mits het gaat om een zeer goed geïsoleerde woning.

Hoe werkt elektrische verwarming op infrarood panelen?

Infrarood panelen is een totaal andere wijze van verwarmen dan traditionele convectieverwarming. Infraroodpanelen verwarmen niet de lucht in de ruimte, maar geven stralingswarmte af. Deze stralingswarmte maakt de gevoelstemperatuur aangenaam in de nabijheid, ook al is de luchttemperatuur in de omgeving wat lager. Voor bijverwarming is één infrarood radiator vaak al voldoende, voor gebruik van infrarood heaters als hoofdverwarming maken we een installatieplan op maat, exact afgestemd op de situatie ter plaatse.

Ik wil meer weten over infrarood panelen