ABsalestrade logo

Winkelwagen

All Electric Close-in Shower: wtw-systeem

De unieke combinatie van het warmteterugwinsysteem en elektrisch verwarmen is de AB All Electric Close-in Shower. Recycle warmte en warm duurzaam op!

Het warmteterugwinsysteem is ook te installeren op een cv-ketel, maar de combinatie met de doorstromer zorgt voor een extra duurzaam karakter omdat deze installatie gasvrij is. De doorstromer werkt volledig elektrisch, dus een gasaansluiting is niet meer nodig. Het wtw-systeem zorgt voor extra besparing op de maandelijkse kosten omdat het koud leiding voorverwarmd zonder gebruik te maken van gas of elektriciteit.

wtw systeem

Close-in Shower

Hoe werkt het?

Het wegstromende douchewater stroomt door de binnenste buis van de dubbele buis van het wtw-systeem. Het koude leidingwater stroomt omhoog door de buitenste laag van de dubbele buis. In dit proces warmt het warme douchewater het koude leidingwater op tot wel de helft van de warmte van het warme water.

Het verwarmde water komt vervolgens in de doorstromer waar het verder wordt verwarmd tot de gewenste temperatuur. Dit water stroomt vervolgens uit de kraan. Deze kringloop blijft zich herhalen totdat de kraan wordt uitgezet.

Het grote voordeel van dit systeem is dat het energiebesparend werkt, omdat de doorstromer minder energie hoeft te gebruiken om het water op de juiste temperatuur te krijgen. Het water is immers al deels verwarmd zodra het in de doorstromer komt.

Voor dit systeem is er geen cv-ketel meer nodig. Daarom is deze oplossing ook ideaal voor huizen waar geen gasaansluiting is. De doorstromer wordt direct bij de kraan geïnstalleerd waar het water ter plekke wordt verwarmd. Dit voorkomt ook installatie met lange leidingen.

Voordelen van het wtw-systeem

Elektrische doorstromers hebben verschillende voordelen.

Energiezuinig (EPC reductie van 0,08)

Draagt bij aan gasvrij wonen

Onderhoudsarm
(Geen regulier onderhoud)

Standaard 3-fase aansluiting (400v, 3 ~ x 25A)

Compacte installatie (Doorstromer: 30 x 18 x 11 cm)

CLAGE

Waarom kies je voor een elektrische doorstromer?

Wtw systeem AB Sales