Downloads

Winkelwagen

Infrarood panelen voor elektrisch verwarmen

Elektrische verwarming met infrarood panelen is een energiezuinige en lokale verwarmingsmethode. Met infrarood verwarmingspanelen verwarm je duurzaam en efficiënt. Wij leveren een speciale selectie van topmerken in infraroodverwarming.
Infrarood panelen in woonkamer

Infrarood warmtepanelen als hoofd- of bijverwarming

Infrarood panelen zijn een energiezuinige keuze als bijverwarming. In ruimtes waar je vaak maar kort bent of weinig komt, zorgen infrarood panelen voor snelle verwarming.

Het is ook mogelijk om infrarood-warmtepanelen als hoofdverwarming te gebruiken, maar dan is de voorwaarde wel dat de woning of het pand een goede isolatie heeft.

Infrarood panelen als bijverwarming

Met een infrarood paneel als bijverwarming kan het energieverbruik van de hoofdverwarming omlaag. Infrarood panelen zet je neer, hang je aan de muur of zelfs aan het plafond. Deze panelen geven stralingswarmte af naar een specifieke plek in de kamer. Als je in de stralingswarmte zit, voelt dat comfortabel, ook al is de luchttemperatuur om je heen lager. Het is te vergelijken met in de zon zitten in de lente. Zodra je dan lekker in de zon zit, is het heel behaaglijk, ook al is de buitentemperatuur nog relatief laag. Maar zodra je bij het warmtepaneel wegloopt, is de warmte ook weg.

Soorten infraroodstraling

Infraroodstraling is een niet zichtbare straling die alleen voelbaar is. De straling komt vanuit het kleurenspectrum en heeft een iets lagere frequentie dan de zichtbare kleur rood. Daarom is korte golf infraroodstraling, als straling die het dichtste bij de kleur rood ligt, meestal zichtbaar in de vorm van een lamp en is de warmte vaak vrij intens. Deze korte gold infraroodstraling gebruiken we in terrasverwarmers. Daarnaast zijn er ook nog infraroodpanelen met middellange of lange golf infraroodstraling. Deze hebben vaak geen zichtbare lamp. De meeste infraroodpanelen voor binnenshuis werken met een middellange of lange golf, afhankelijk van de benodigde afstand en capaciteit.
Infrarood panelen

Hoe werkt verwarmen met infrarood panelen

Verwarmen met infrarood panelen is een totaal andere manier van verwarmen dan op de traditionele manier met radiatoren.

Infrarood-warmtepanelen verwarmen niet de lucht in de ruimte, maar geven stralingswarmte af. Deze stralingswarmte maakt de gevoelstemperatuur aangenaam. Voor bijverwarming is één infrarood paneel vaak al voldoende. Voor gebruik van infrarood-warmtepanelen als hoofdverwarming, maken we een installatieplan op maat.