Gasvrij wonen? Hoe komt u dan aan uw warm water?

Nederland gaat van het gas af. Er komen meer en meer huizen en panden zonder gasaansluiting. Dat betekent dat er voor verwarming van alle woningen en panden en voor warmwatervoorziening alternatieve oplossingen moeten komen. Voor verwarming worden al volop alternatieven voor de traditionele CV- en HR-ketel op gas gebruikt. Daarbij is een voorziening van warm of heet tapwater vaak een probleem

Gas wordt steeds duurder

Gas wordt schaarser en de gaskraan in Slochteren gaat binnen enkele jaren dicht. De prijs van het gas stijgt al jaren sterk. En die stijging gaat door. Daarom wachten heel veel mensen en bedrijven niet meer af, maar gaan nu al op zoek naar betaalbare duurzame alternatieven. Zonnepanelen, warmtepompen en andere groene oplossingen kunnen aardgas vervangen.

Wat is de belangrijkste verandering bij energietransitie thuis?

Waar huishoudens in veel gevallen één gastoestel (bijvoorbeeld HR-combiketel) hadden voor verwarming van al het water – zowel centrale verwarming als warm tapwater – ligt de toekomst in twee circuits. In de eerste plaats is er de CV. Een steeds betere isolatie maakt een omslag mogelijk naar lage-temperatuurverwarming, bijvoorbeeld vloerverwarming. Die relatief lage temperatuur is onvoldoende voor warm tapwater. Daarom worden daarvoor andere bronnen gebruikt.

Wat is het beste alternatief voor gas bij warm tapwater?

Voor warm of zelfs kokend water uit de kraan in uw badkamer en keuken is full electric een uitstekend alternatief. De elektriciteit uit uw stopcontact wordt steeds groener en helemaal als u zelf bijvoorbeeld beschikt over zonnepanelen is elektrische verwarming van uw kraanwater een zeer duurzaam alternatief. U verwarmt bij de kraan, dus er gaat minimale energie verloren tijdens het transport. En kiest u bijvoorbeeld voor een doorstromer, dan wordt altijd precies de gevraagde hoeveelheid water verwarmd. Beperking van verspilling kan enorm schelen in uw energieverbruik.

Bekijk duurzame oplossingen

De voordelen van een all electric warmwatervoorziening

  • decentraal, dus minimale energieverlies
  • u verwarmt niet meer water dan u nodig hebt, dus besparing
  • draagt bij aan gasvrij wonen
  • uitstekend rendement
  • betrouwbare, beproefde technologie
  • lage investering
  • warm water is mogelijk op elke gewenste locatie
  • toepasbaar in bestaande bouw en nieuwbouw
  • onderhoudsarm